Cara Bypass Mi Cloud Account Tanpa Flashing

Assalamualaikum,
Dalam tutorial ini, saya akan membincangkan Cara Bypass Akun Mi Cloud/Mi Account  melangkau mi cloud pada telefon pintar xiaomi anda, dengan langkah-langkah yang mudah dilaksanakan.

Cara Bypass Mi Cloud Account Tanpa Flashing


Dan tentunya kaedah ini tidak perlu di-root. Cukup dgn PC, kabel USB dan perisian khusus untuk memadam Mi Account  Yang terkunci

Saya telah menguji kaedah ini untuk melangkau akaun MI di telefon Redmi 3s,  Redmi 1S, Redmi 4A, Redmi Nota 5A, Redmi Nota 5, Redmi 3S / pro, Mi A1, Mi5, Mi4i , Nota 4X .

Cara ini untuk Bypass Mi Cloud Account (secara paksa menghapus akaun cloud mi) biasanya diperlukan jika anda lupa kata laluan akaun anda. Dalam kebanyakan kes, ramai orang membeli telefon pintar xiaomi yang digunakan tetapi pemilik lama lupa untuk log keluar akaun xiaominya, jadi anda tidak tahu kata laluan akaun xiaomi.

Sesungguhnya anda akan mengalami masalah jika anda ingin mengganti Kad SIM. Kerana dalam keadaan Mi Cloud yang aktif, anda akan dimaklumkan untuk memasukkan kata laluan Mi Cloud/Mi Account kerana Kad SIM yang dipasang dikesan sebagai Kad SIM yang berbeza dari Kad SIM yang disenaraikan di Mi Cloud/Mi Account

Walaupun dengan cara flash ROM xiaomi anda berjaya memadam akaun cloud mi yang tersimpan di telefon bimbit, tetapi dalam beberapa kes, selepas flash xiaomi ROM telefon pintar xiaomi masi terkunci..

Oleh itu, daripada kesukaran flash ROM yang tidak semestinya berjaya, lebih baik hanya memintas akaun xiaomi dengan cara yang saya akan terangkan di bawah.
Bagaimana Bypass Mi Cloud / Akaun Xiaomi Dikunci & Lupa Kata Laluan dengan PC

Kaedah ini sangat mudah, hanya kurang dari 10 minit anda boleh memadamkan akaun terkunci ini pada telefon pintar xiaomi anda. Kaedah ini menggunakan perisian Mi Account Unlock Tool, jadi sediakan PC / Komputer anda sebelum memulakannya.


Inilah caranya untuk memadamkan akaun Xiaomi yang terlupa kata laluan dengan cara memintas.

Tools Yang diperlukan:
  1. Mi Account Unlock Tool
  2. PC/Laptop/Komputer Windows
  3. Kabel USB
  4. Mi PC Suite 
  5. Xiaomi USB Drivers
Download tools yang saya sebutkan di atas, sebelum itu anda harus mematikan anti virus computer anda dan unzip file file yang anda download tadi.
  1. Install USB drivers 
  2. Install Mi Pc Suite
  3. Unzip Mi Account Unlock Tool
Masuk ke folder Mi Account Unlock Tool yang anda unzip tadi dan right-click pada MiAccountUnlock Tool.exe dan run as administrator.

Kemudian matikan telefon pintar xiaomi anda, kemudian masukkan ke recovery mode. Cara memasuki recovery mode ialah, matikan telefon bimbit anda terlebih dahulu, tekan butang On/Off dan Volume + serentak dalam beberapa saat sehingga memasuki recovery mode.

Selepas berjaya memasuki recovery mode, sambungkan telefon bimbit anda ke PC / Laptop dengan kabel USB.
Dalam perisian Mi Account Unlock Tool, pilih menu Information untuk mengetahui jika telefon xiaomi tersambung atau tidak. 

Jika telefon bimbit sudah disambungkan ke PC, Pilih menu Bypass Akaun Mi untuk memadam akaun mi terkunci.

Tunggu sehingga proses selesai. Ia tidak akan lama, tunggu saja.
Sekiranya proses bypass mi cloud selesai, telefon bimbit akan reboot automatik. 

jika sudah On, anda boleh mencabut kabel USB dari PC, dan jangan sambungkan ke internet dulu jika proses set-up belum selesai.

 Setelah proses set-up selesai lihatlah hasilnya, anda berjaya memadam accound mi cloud.

Bagaimana?? senang kan , tak perlu flash rom baru hahah.. dan yeang penting ianya percuma. hanya perlukan seorang yang berani dan yakin seperti anda .
Dengan ini saya akhiri posting yang membawang ini dengan kata wasalamm.

Kita berjumpa lagi di posting seterusnya dari team team onet4u.com

Thanks
O4U Moder
Related Posts!
Comments!