Cara untuk Block Iklan di di Android tanpa Rooting

Iklan di mana-mana pada peranti Android biasa. Bukan sahaja mereka menjengkelkan, mereka juga digunakan untuk mengesan anda dan mendedahkan anda kepada perisian hasad. Jika anda bosan dengan pengiklanan yang tidak henti-henti, anda akan senang mengetahui bahawa menyekat iklan secara keseluruhan sistem tidak sukar sama sekali dan boleh dicapai dalam beberapa minit.

Cara untuk Block Iklan di di Android tanpa Rooting
Dalam artikel ini saya akan menunjukkan cara menggunakan aplikasi bebas dan terbuka untuk menyekat semua iklan di Android tanpa Rooting.

Blokada adalah aplikasi yang saya akan gunakan dalam tutorial ini. Ia boleh didapati secara percuma di Repository F-Droid, jadi anda boleh mendapatkannya dari sana jika anda mempunyai aplikasi F-Droid pada telefon anda. Sebagai alternatif, muat turun APK dari laman web F-Droid dan Install.

Blokada menggunakan sistem VPN Android untuk melakukan iklan menyekat dengan cara yang serupa dengan alternatif popular seperti AdGuard, tetapi bukannya menapis semua data lalu lintas untuk iklan, ia hanya melintasi dan menapis trafik DNS. Ini adalah bagaimana Blokada berjaya menyekat iklan, mengesan perisian hasad secara berkesan tanpa menjejaskan hayat bateri anda.


  1. Tidak banyak konfigurasi yang terlibat untuk mendapatkan kerja Blokada. Sebaik sahaja anda memasang aplikasi, lancarkan dan ketik butang Kuasa di bahagian bawah skrin.
  2. Anda harus mendapat permintaan yang meminta anda mengesahkan permintaan aplikasi untuk menyediakan VPN pada peranti anda. Ketik "OK" untuk memberikan kebenaran.
  3. Ikon Blokada akan bertukar menjadi oren, dan anda akan melihat ikon kunci kecil dalam bar status anda yang menunjukkan bahawa sesi VPN aktif. Ini bermakna perkhidmatan tersebut secara aktif menyekat iklan pada peranti anda.
  4. Secara lalai, apl itu akan menunjukkan pemberitahuan kepada anda apabila ia menyekat iklan, tetapi ini boleh dilumpuhkan dari halaman utama. Anda juga boleh menghidupkan pilihan "Terus hidup" untuk menghalang peranti anda daripada dinyahaktifkan oleh sistem pengendalian anda.
  5. Walaupun Blokada boleh digunakan tanpa menghabiskan masa pada konfigurasi, anda masih dapat menyesuaikannya dengan keperluan anda. Pada laman utama, ketik "Default Default" untuk melihat senarai pelayan DNS yang Blokada akan menghalang anda. Anda boleh menghidupkan mana yang anda mahukan atau masukkan alamat pelayan DNS tersuai jika anda lebih suka

Note
Menyekat Iklan di Android kini lebih mudah berbanding sebelum ini. Dengan aplikasi seperti Blokada, anda tidak perlu lagi menyerang peranti anda untuk mendapatkan penyekatan iklan yang berkesan. Jika anda telah mencuba Blokada, lakukan bahagian pengalaman anda dengannya di bahagian komen di bawah.
Related Posts!
Comments!